60.000ste Bezoeker Dikke Toren

Mijlpaal: 60.000ste bezoeker Dikke Toren Zierikzee

 

Een mijlpaal! zo kan je dit echt wel noemen. Op zaterdag 18 oktober tellen we de 60.000ste bezoeker van 2014. Dat kan de VVV niet ongemerkt voorbij laten gaan. Publiekstrekker in de Dikke Toren is dit jaar de tentoonstelling: “De geboorte van een koninkrijk, het einde van een Keizerrijk”. De Dikke Toren is voorportaal van Zierikzee en Schouwen-Duiveland met informatie over de eilandelijke attracties, inclusief de musea.

Kort na 12.00 staat de teller op 60.000 en komen Geertje Nijssen van Campen en Bas Nijssen uit Barendrecht binnen. Uit handen van Karin Boot van de VVV ontvangen ze een bos bloemen. Het echtpaar Nijssen krijgt diverse geschenken namens de Vrienden en het Stadhuismuseum. Het echtpaar is blij verrast.

De heer en mevrouw Nijssen uit Barendrecht

Karin Boot van de VVV overhandigt een bos bloemen

 

 

 

 

 

Onder de 65.000 bezoekers die dit jaar worden verwacht zijn er circa 15.000 die ook daadwerkelijk de toren beklimmen om van het fantastische uitzicht te genieten. Je kunt met mooi helder weer Rotterdam en Antwerpen zien liggen.

Torenwachter en vraagbaak Hans Baris kan alles over de geschiedenis van de Dikke Toren vertellen die officieel de Sint Lievens Monstertoren heet. Kortom, een hele leuke informatieve beleving voor onze bezoekers en gasten.

 

Reacties zijn gesloten.