Nieuwsflits: ontmoet Veronica Frenks

Vrienden,
Het is een eer om in het Stadhuismuseum in Zierikzee te werken. Ik heb in verschillende musea als gastconservator gewerkt en buitententoonstellingen gemaakt in Nederland en Frankrijk, en een langduriger relatie met een museum is al heel lang een wens.
Mijn bedrijf Ma Plume gaat door. We (een onderzoeker, een technicus, een student-assistent voor onderzoek van de University College Roosevelt en een student communicatie van Hogeschool Zeeland) onderzoeken, verzorgen publicaties, maken tentoonstellingen, leskisten en lessen. Dat betekent dat het heel goed mogelijk is dat ik op andere plaatsen nog tentoonstellingen maak of lezingen geef en natuurlijk boeken blijf schrijven.
Een museum draaiende houden, is delen. Ik hoop dat met jullie en met de vrijwilligers te doen. De afgelopen weken is me al duidelijk geworden dat er een grote diversiteit aan mensen meehelpt om het Stadhuismuseum een succes te laten zijn. Ik hoop jullie dan ook nader te leren kennen en met jullie nog meer mensen kennis te laten maken met het museum en de bijbehorende activiteiten.
Voor wie het interessant vindt: Ik woon in Vlissingen, rijd de ene keer over de Zeelandbrug, de andere keer over de Oosterscheldekering heen en weer, ben drs. Romaanse talen en culturen, heb kinderen, houd van historische landschappen, van nieuwe oplossingen voor het omgaan met het water, van maritiem erfgoed, zeilen, de zee.
Veronica Frenks

Veronica op de Oosterschelde

Aan de vooravond van de Schout en Schepenrace ging ik met de Scaldis – thuishaven Zierikzee – mee om het schip van Zierikzee naar Sint Annaland te brengen.