Nieuwsflits: Marinus Stavennisse

Beste Vrienden,

Het landschap kleurt in herfsttinten en we maken ons op voor de donkere dagen, waarbij winteractiviteiten hun vorm krijgen. De redactie is  ‘down under’, daarom komt de volgende Nieuwsbrief in december.

Mysterieuze gast is thuismarinus-stavenisse

Hier is hij dan burgermeester Marinus Stavenisse van Zierikzee. Bestuursleden Luitzen en Baukje Bijlsma mochten hem ophalen bij een veiling in de Zwitserse stad Luzern. Huib Uil sprak over ‘Een zeventiende eeuws Zierikzeese regent komt thuis’, George Sander van Paleis ‘t Loo over ‘Een Zierikzeese ridder in de Orde van Sint Michel’ en Albert Scheffers vertelde over ‘Een vertegenwoordiger namens Zeeland in de Staten-Generaal en de portrettenfabriek van Anthonie Palamedesz (1601-1673). “Zo kreeg op 26 oktober Marinus Stavenisse een gezicht”, stelt een enthousiaste wethouder Jacqueline van Burg na de onthulling van het portret. Het portret is aangeschaft met een bijdrage van de Poorters en Reders. Na afloop was er een gezellige nazit.

Tentoonstellingen Stadhuismuseum

Miems van Citters haar expo is verlengd tot 6 November

Aanwinsten 2012-2015 is te zien tot 12-02 2017

Met deze tentoonstelling toont het Stadhuismuseum Zierikzee een selectie van de aanwinsten voor de museale collectie van de gemeente Schouwen-Duiveland, die wordt beheerd door het Stadhuismuseum. Bij deze tentoonstelling hoort een publicatie met de gelijknamige titel Aanwinsten 2012– 2015. Hierin zijn alle aanwinsten in chronologie beschreven en daarnaast wordt van 25 objecten beschreven waarom het museum deze heeft verzameld. Dit project wordt gesteund door de Stichting Vrienden. De voorbereidingen voor het Sinterklaashuis zijn in volle gang. Volg alle ontwikkelingen in het Stadhuismsuem en klik hier voor activiteiten en tentoonstellingen.

Afsluiting Dikke Toren project

In de Dikke Toren is tot nu een recordaantal van 85.000 bezoekers toe binnen geweest. Veel klimmers hebben, met de kunst van Centree  op de verdiepingen hun weg naar boven gevonden. De presentatie van het project Beeld van een Zeeslag is onlangs afgesloten. Bijna 800 boekjes en fietsroutes zijn verkocht. De netto opbrengst is € 2000 die  gestort is in de Vriendenpot.

Mooi gebaar

Sponsor Electroworld Zierikzee heeft een groot beeldscherm geschonken. Heel fijn, er kan namelijk een usb stick in, waardoor er filmpjes opgezet kunnen worden. Deze kan voor meerdere doeleinden beschikbaar worden gesteld.

Met Vriendelijke Groet,

Luitzen Bijlsma, Gera Klijnsma, Stella Venema, Lucie Krans en Baukje Bijlsma