Nieuwsflits: Lezing Haringvisserij

Beste vrienden,

Het Stadhuismuseum nodigt u van harte uit voor onderstaande lezing:

Op zondag 9 april a.s. 14:00 uur spreekt dr. Adri van Vliet, maritiem historicus en hoofd van de afdeling Publieksinformatie en Collecties van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie te Den Haag over 17de eeuwse haringvisserij in relatie tot Zierikzee.

Van Vliet zal in deze lezing een koppeling maken met enkele 17de eeuwse objecten uit de collectie van de gemeente Schouwen-Duiveland die wordt beheerd door het Stadhuismuseum Zierikzee. Het betreft o.a. het schilderij over de zouthandel en het darinkdelven. Zowel de haring als het zout zijn voor Zierikzee het ‘echte goud’ geweest. Zierikzee en Schouwen-Duiveland hebben hun welvaart mede te danken aan de handel in deze producten en aan de nijverheid die aan deze handel verbonden is geweest. Het onderwerp van de lezing sluit aan bij het thema van de Museumweek 2017 die die zondag wordt afgesloten.

Neem uw vriendenpas mee voor de entree. De toegang tot deze lezing bedraagt € 3,50 en is incl. 1 kopje koffie/thee voor aanvang of in de pauze.

Darinck Delven