Nieuwsflits: Lezing en Opening

Beste Vrienden,

Het Stadhuismuseum nodigt u uit voor de opening van de tentoonstelling: “Zilver van Kaft tot Kaft”. De opening is op 31 maart om 15.00 uur. Graag aanmelden bij info@stadhuismuseum.nl.

Nico Out geeft op 26 maart een lezing over 100 Jaar De Stijl. Met de kunstenaarsbeweging De Stijl hebben beeldend kunstenaars, vormgevers en architecten de toekomst een gezicht willen geven. Kleurrijk, positief en energiek! Bekende leden van deze beweging zijn Van Doesburg, Mondriaan en Rietveld. Mondriaan zag het rood, geel en blauw voor het eerst bij zijn collega Bart van der Leck. De overbekende Bruynzeel keuken van Piet Zwart is feitelijk ook een kunstwerk dat behoort van De Stijl. Nico Out vertelt u er alles over.

De toegang tot deze lezing kost € 10,00 per keer incl. 1 kopje koffie/thee voor aanvang of in de pauze en entree tot het Stadhuismuseum. Omdat dit een initiatief is van Nico Out zelf, ontvangen de Vrienden voor dit evenement geen korting.Graag aanmelden bij info@stadhuismuseum.nl.

Uitnodiging Zilver van Kaft tot Kaft                Lezing 26 maart 100 jaar De Stijl

De Stijl