Nieuwsflits: Festiviteiten 800 jaar Stadsrechten

Beste Vrienden,

Op zaterdag 16 april is er een middeleeuwse Dag in Zierikzee n.a.v. van de komst van de gezant van Graaf Willem 1, die met de notabelen gaat onderhandelen over het verkrijgen van Stadsrechten. Het Havenplein is in middeleeuwse sferen omgetoverd met spelers en figuranten van de Rederijkers en spelers van landelijke verenigingen. De start van de voorstelling op locatie is bij de Oude Haven om 11.00, 13.00, 15.00 en 17.00 uur.

In de Dikke Toren is de presentatie Beeld van een Zeeslag anno 1304 te zien. De belegering van Zierikzee uit deze roemruchte middeleeuwse periode worden verteld en uitgebeeld. De toegang op de begane grond is gratis. Ridderkostuums, vaandels, rekwisieten en wapens zijn hier te zien. Het bijbehorende boekje Beeld van een Zeeslag is alleen deze dag te koop voor € 3.00 Bij de klim naar boven is het middeleeuwse stratenpatroon van Zierikzee nog te herkennen, kosten kinderen € 2 volwassenen € 3 euro.

Bij de VVV kunt u zich opgeven om met een stadsgids een wandeling te maken langs historische monumenten. De start is om 11.00 uur en 15.00 uur vanaf het Havenplein op het evenemententerrein. Kaarten zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle VVV’s in Zeeland (incl. Ouddorp aan Zee) of direct online via de webshop. Prijs: € 5,75 p.p. Telefoon 0111-410 940.

Reacties zijn gesloten.