In naam van Oranje: Open die Poort !

In naam van Oranje doe open de poort!

 

Poster NoordhavenpoortDe Noordhavenpoort is geopend in de maanden juli en augustus, op dinsdag-, donderdag- en zaterdagmiddag van 13.00-16.00 uur. We zijn te gast bij beeldende kunstenaar Rijnhard Schregardus in de Vesting. Naast kunst draait de filmpresentatie van de foto’s die gemaakt zijn door omwonenden en fotografen van de opnamen in Zierikzee van de film over Michiel de Ruyter.

De Noordhavenpoort trok in de maand juli meer dan 1000 bezoekers. Er komen veel Belgen en Duitsers, maar ook Engelsen, Italianen, Spanjaarden, Polen en Chinezen. Veel bewoners van Zierikzee komen een kijkje nemen. Er zijn veel ouderen bij die nog nooit de poort hebben bezocht. De meeste mensen zijn zeer verrast door het fraaie historische monument. De fotopresentatie over Michiel de Ruyter valt erg in de smaak.

Aansluitend op het Silhouetten project in de Dikke Toren en de Stadswandeling kunnen bezoekers en inwoners struinen door de eeuwenoude vesting. Met dank aan de bijdrage van vrienden, vrijwilligers, Electroworld en Cultuurfonds Zeelandia.

 

Weetje ! Hillegonda Wilhelmina JuijnHet loopt goed met het bezoek aan de Noordhavenpoort. Een inwoner  uit Zierikzee vertelt over Gonne Juun. Zij vroeg of er ook een foto van haar was te zien. Wat blijkt, Wilhelmina Hillegonda Juijn 1864 – 1946 woonde in de Noordhavenpoort en was brugwachter in Zierikzee. Het was een armoedig bestaan wist deze bezoeker te vertellen.

Logo Zeelandia Cultuurfonds

 

 

Electroworld Logo

Reacties zijn gesloten.