Aankondiging Expositie Dikke Toren

Expositie Dikke Toren

 

Op 11 apVoorpagina Boekjeril 2014 opent de Dikke Toren haar deur. In samenwerking met de VVV heeft de Stichting Vrienden een expositie ingericht met als titel: “De Geboorte van een Koninkrijk en het einde van een Keizerrijk”.

Tweehonderd jaar Koninkrijk wordt gevierd met allerlei activiteiten in Nederland. In de Dikke Toren of Sint Lieven Monstertoren kunt u lezen hoe Zierikzee verlost werd van de Fransen en het land een Koninkrijk werd. U ziet kostuums geïnspireerd op de Empire Stijl, de mode in deze periode. Wie en wat bepaalde de mode en van wie zouden de kostuums geweest kunnen zijn.

In deze geschiedenisperiode spelen een hoofdrol: keizer Napoléon Bonaparte, Koning Lodewijk Napoleon en Koning Willem Frederik van Oranje-Nassau. Niet minder interessant zijn de avonturen van: Josephine de Beauhar

nais, Hortense de Beauharnais, Marie Louise van Oostenrijk, Mme Campan, Adèle Auguié, Wilhelmina van Pruisen en Charles de Flahaut. De Stichting Vrienden geeft bij gelegenheid een boekje uit. In het boekje zijn bijzondere verhalen te lezen over deze personages.

De inkomsten komen ten goede aan de Stichting Vrienden van het Stadhuismuseum. U steunt daarbij educatie en bijzondere projecten. Dit alles wordt door vrijwilligers georganiseerd. Het boekje is te koop bij de VVV, in de Dikke Toren en aan de balie van het Stadhuismuseum voor slechts 4 euro.

 Poster Dikke Toren

Reacties zijn gesloten.