OMNIA TEMPORARIA een installatie over tijd en tijdelijkheid

Rosalinde van Ingen Schenau maakt voor de installatie ‘Omnia Temporaria’ (Alles Tijdelijk) gebruik van bloemen. Een traditionele metafoor voor de kwetsbaarheid en de tijdelijkheid van ons bestaan.

Bloemen worden vaak ingezet als dragers van emoties en gevoelens. Zowel positieve als negatieve momenten worden erdoor gemarkeerd. Het mee naar boven nemen van een bloem maakt de bezoeker onderdeel van de installatie. Het loslaten ervan op de top van de toren wordt een markering van tijd en tijdelijkheid. Het feit dat iemand boven was is zichtbaar aan de voet van de toren. De stadia waarin de bloemen zich bevinden geven aan of dat recent was of al langer geleden.

De installatie wordt gevormd door bloemstillevens en bloemen in verschillende verschijnings- en verdwijningsvormen. Een niet permanent zichtbaar bloemstilleven waarbij zelfs de houdbaarheid van het beeld beperkt is, gevolgd door een projectie van langzaam verwelkende bloemen. De bezoeker is zowel stille getuige als actief onderdeel van het verdwijnen, verschijnen, vergaan en verstrijken van de tijd.

www.vaningenschenau.com

www.centree.nl

‘Omnia Temporaria’ is door beklimmers van de Dikke Toren te bezoeken van

6 april t/m 4 november 2018

Sint Lievensmonstertoren

(Dikke Toren)

Kerkplein1 Zierikzee

di t/m za 10:00 -17:00 uur