Wijnand Renden Vriend 100

Wijnand Renden 100ste Vriend

Alle Vrienden zijn de Stichting even dierbaar, slechts eentje kan de 100ste zijn. Wijnand Renden uit Zierikzee zijn naam lichtte op bij honderd. Hij is samen met zijn vrouw Magda Vriend / Poorter van het Stadhuismuseum geworden in 2014. Magda is vrijwilliger bij de werkgroep educatie. Het echtpaar Renden zijn trouwe museumbezoekers met historisch besef, daarom zijn ze Vriend geworden van het Stadhuismuseum.

_DSC2303-2Wijnand is de mening toegedaan om de musea in de omgeving hoog te houden. Het Stadhuismuseum is een volwaardig museum en net als de andere musea op het eiland heeft elk museum zijn eigenheid. Het prachtige historische gebouw met vaste collectie roept om meer. Bezoekers moeten geprikkeld worden door regelmatige wisselingen in de collectie. Er zit nog veel meer moois in het depot om te laten zien, vindt hij. Activiteiten opzetten om het publiek opnieuw naar het museum te lokken is een pre. Pr, provinciaal en landelijk is een van de voornaamste taken om dat te bewerkstelligen. Met een uitdagende website kun je de publiciteit zoeken en door middel van een interessante programmering komen de mensen naar het museum. Het lijkt hem wel iets om zich daar in te verdiepen.

Door Vriend te zijn ondersteunt hij projecten die een toegevoegde waarde hebben. Hij is verheugd met het boek ‘Kajak’ dat binnenkort uitkomt. Bij een mijlpaal hoort een cadeautje. Op de foto ziet u Wijnand met een Vriendenglas met het logo er ingegraveerd en voor Magda…. heeft hij een bloemetje mee naar huis genomen. Het bestuur wenst hen een fijne vriendschap toe!